Terveyden edistäminen

Maailman terveysjärjestö, WHO, määrittää terveyden täydelliseksi fyysiseksi, psyykkiseksi ja sosiaaliseksi hyvinvoinnin tilaksi. Terveyteen vaikuttavat sairaudet, fyysinen ja sosiaalinen ympäristö sekä omat kokemuksemme, asenteet ja arvot.

Terveys muuttuu jatkuvasti sekä lyhyellä että pitkällä aikavälillä, mutta se voi muuttua myös radikaalisti yhdessä silmänräpäyksessä. Voimme kokea terveyden tilassa suuria päivittäisiäkin vaihteluja.

Vasemmasta navigaatiosta voit tutustua yleisterveydelle ja hyvinvoinnille tärkeisiin aihealueisiin. Terveyden edistämis-osiosta löydät vinkkejä ja suosituksia siitä miten omaa tai toisen hyvinvointia voi edistää.

Kaikki Terveyden edistämisosiossa esitetyt tiedot ovat asiantuntijoiden tarkistamia ja hyväksymiä.

Lähitulevaisuudessa terveyden edistämis-osiossa esitellään unen, hampaiden ja suuhygienian lisäksi, ravinnon ja liikunnan merkitystä eri näkökulmista. Myöhemmin vasemman navigaation kautta pääset kurkkaamaan myös mielenterveyden eri osa-alueisiin.

Mielekkään ja terveellisen elämän resepti on monipuolinen ravinto, päivittäinen liikunta, ulkoilu ja muu virikkeellinen toiminta, unohtamatta suun ja hampaiden terveyttä!

Hyvää vointia ja terveyttä kaikille!

Kuva 1. Polku hyvään oloon. Meillä kaikilla on lupa nauttia elämästä, tästä!

Aiheesta muuallaPäivityshistoria
Johanna Rintahaka 26.9.2016

Kuvaviitteet
Kuva ja sen käyttöoikeudet: ©Rinnekoti-Säätiö

Oliko tästä artikkelista hyötyä?