Ajankohtaista

Liikunta-osio on avattu: Liike hoivaa aivoja.

Millainen vaikutus liikunnalla on oppimiseen, älykkyyteen, keskittymiskykyyn, muistiin, tunteisiin tai käyttäytymiseen? Voiko liikunnalla ennaltaehkäistä muistisairauksia tai masennusta ja vaikuttaa esim. ADHD:hen? Entä jos en pystykään liikkumaan terveyssuositusten mukaan? Liikunta-osiosta löydät uusinta tietoa mm. siitä miten liike muuttaa aivoja, ja Soveltavan liikunnan kohdalta löydät vinkkejä mm. erityisryhmien liikkumisen tueksi. (10.10.2017)

Kokemusasiantuntija äänessä

Käy lukemassa millaista on elämä Dravetin oireyhtymää sairastavan perheessä. Löydät jutun täältä. (5.10.2017).

Murrosikäisen käytös johtuu aivoissa tapahtuvista suurista muutoksista.

Lue murrosikäisten aivojen kehityksestä ja miten siihen tulee suhtautua täältä .(27.6.2017).

Oireyhtymä-osiosta löydät yleisesittelyjä eri tautiryhmistä.

Tautiryhmäesittelyjä on tuotettu mm. mitokondriosairauksista, leukodystrofioista, neuronaalisista seroidilipofuskinooseista eli NCL-taudeista,suomalaisen tautiperinnön sairauksista sekä lysosomaalisesta kertymäsairauksista. (6.6.2017)

Uudessa kokemustietogalleriassa neljä uutta juttua.

Käy tutustumassa 7q36-deleetio ja 9p27-duplikaatioon, Allan-Herndon-Dudleyn- oireyhtymään , 1q44-deleetioon sekä määrittämättömään kehitysvammaisuuteen. (15.6.2017)

Kokemustietogalleria on avattu!

KV-tietopankin kaikki kokemustietojulkaisut on nyt koottu yhteen paikkaan "Kokemustieto"-välilehdelle. Käy tutustumassa! (4.5.2017)

Ikääntyneiden hampaidenhoito

Hyvä suunterveys estää riskiä sairastua vakaviin yleisterveyttä uhkaaviin infektioihin. Lue täältä mitkä tekijät uhkaavat ikääntyneiden suunterveyttä ja miten ikääntyneen suun terveydestä voi huolehtia. (4.5.2017)

Oireyhtymäkuvauksia NCL-taudeista

KV-tietopankkiin on päivitetty tietoa neuronaalisista seroidilipofuskinooseista. Eri NCL-tauteihin pääset helpoiten tutustumaan täältä. (28.4.2017)

Hyvä ravitsemus kunniaan!

Uusi tietopaketti ravitsemuksesta on julkaistu Terveyden edistämisosiossa. Käy lukumaistiaisilla! (12.4.2017)

Vastaa KV-tietopankin käyttäjäkyselyyn!

 • Käyttäjäkyselyn tuloksia käytetään KV-tietopankin sisällön kehittämiseen. Pääset kyselyyn tästä. Kiitos osallistumisestasi! (27.10.2016)

Kokemustietoa

Uusi terveyden edistämisestä kertova osio on avattu!

 • Osiosta löydät tietoa unesta sekä suun ja hampaiden terveydestä. Lähiaikoina myös unesta, ravitsemuksesta ja liikunnasta. (26.9.2016)

Uutta kokemustietoa!

Haluaisitko jakaa tarinasi tai kokemustietoasi kehitysvammaisen läheisenä, ystävänä tai alan ammattilaisena?

 • Elämänmakuisia juttuja tarvitaan lääketieteellisen tiedon rinnalle oireyhtymäkuvauksiin. Miksi tarinasi on tärkeä? Kokemustieto nostaa ihmisen esiin diagnoosinsa takaa, herättää ajatuksia, tunteita ja syvempää ymmärrystä kehitysvammaisuutta kohtaan. Monia arjen tieto auttaa löytämään voimavaroja omaan arkeen! Miten pääsen mukaan? Jätä palautekirjekuoren kautta viesti, niin sinuun otetaan yhteyttä. Kaikki kertomukset ovat arvokkaita! (23.2.2016)

Uusi julkaisu alasivuineen: Aivojen kehitys ja kehityshäiriöt.

 • Aivojen kehitys on monimutkainen tapahtuma mikä jatkuu läpi elämän. Aivojen kehitys- sekä Aivojen kehityshäiriöt-julkaisuihin pääset tutustumaan Kehitysvammaisuus-osiosta tai tästä. (18.2.2016)
Ensimmäinen Oireyhtymä kokemustieto julkaistu
 • KV-tietopankki on saanut ensimmäisen oireyhtymäkohtaisen kokemustiedon. Löydät sen Norrie taudin kohdalta, Oireyhtymä-välilehdeltä. Sinäkin voit olla jakamassa omaa arvokasta elämän tarinaasi muille! Ota rohkeasti yhteys KV-tietopankkiin palautelomakkeen avulla. (2.2.2016)

Uusi ilme

 • KV-tietopankki on uudistanut ulkoasunsa. Sivut toimivat nyt myös mobiilisovellutuksissa. Lisäksi sinulla, hyvä KV-tietopankin käyttäjä, on mahdollisuus antaa välitöntä palautetta yksittäisistä sivuista vastaamalla sivun alareunassa olevaan kysymykseen. Tuttu palautekirjekuori löytyy uudesta paikasta: sivuston oikeasta alareunasta. (25.1.16)

KV-tietopankki osallistuu Educa-messuille 2016

 • KV-tietopankki esittäytyy Rinnekoti-Säätiön näyttelypisteessä (7c37) Helsingin Messukeskuksessa tammikuun viimeisenä perjantaina ja lauantaina. Tule tutustumaan KV-tietopankkiin ja kerro ideasi, tarpeesi ja mielipiteesi KV-tietopankista! (25.1.16)

KV-tietopankki on mukana Lääkäripäivillä Helsingin Messukeskuksessa tammikuussa 2016

 • KV-tietopankki esittäytyy Rinnekoti-Säätiön pisteessä (2a79) Helsingin Messukeskuksessa 13.-15.1.2016. Tule tapaamaan ja keskustelemaan KV-tietopankista ja sen sisällöistä! (11.1.2016)

Aikajana "Rinnekoti-Säätiö ajassa" on julkaistu

 • KV-tietopankki juhlistaa vammaisten viikkoa ja kansainvälistä vammaisten päivää julkaisemalla Rinnekoti-Säätiön ja kehitysvammahuollon historiasta kertovan aikajanan ”Rinnekoti ajassa”. (3.12.2015)

KV-tietopankin sivujen osoite uudistui

 • Uusi sivujen osoite on www.kvtietopankki. fi. Vanha osoite www.kvhtietopankki.fi on voimassa vielä toistaiseksi. (2.2.2015)

KV-tietopankille oma lääketieteellinen toimittaja

 • KV-tietopankin lääketieteellisenä toimittajana on aloittanut Johanna Rintahaka (FT). KV-tietopankkia kehitetään ja päivitetään uusin voimin erityisesti kehitysvammaisuuteen liittyvissä lääketieteellisissä ja terveyden edistämiseen liittyvissä kysymyksissä. KV-tietopankki on tarkoitettu perheiden, asiantuntijoiden ja muiden aiheesta kiinnostuneiden tiedon tarpeisiin. Kaikki kehitysideat ja palautteet ovat erittäin tervetulleita. (26.5.2015)